Davčni dolžniki na pranger

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Davčni paket v proračun prinaša dodatnih 60 milijonov.
Oglej si celoten članek

Po novem bosta davčna in carinska uprava na svojih spletnih straneh objavljali davčne dolžnike z več kot pet tisoč evrov dolga, ki s poravnavo davčnih obveznosti zamujajo vsaj 90 dni. Od novega paketa davčne zakonodaje, ki ga je sprejel državni zbor, si vlada obeta 60 milijonov evrov dodatnih prihodkov, namesto selektivnega dviga DDV pa vlada napoveduje tudi dodatno zvišanje trošarin.

Prihodki od oddajanja nepremičnin v najem bodo s prihodnjim letom obdavčeni 25-odstotno. Znižale se bodo tudi nekatere olajšave, najbolj olajšava za študentsko delo.

Finančni minister Janez Šušteršič pa je v uvodu poudaril, da bodo spremembe tudi razbremenile manjše podjetnike, ki ne ustvarijo več kot 50 tisoč evrov prihodkov. Ti se bodo lahko odločili za pavšalno obdavčitev, 70 odstotkov prometa pa se jim bo priznalo kot normiran strošek. “Morda je še pomembnejše, da gre tudi za administrativno poenostavitev postopkov,” pravi Šušteršič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:05 30. November 2012.

    problem ni v plčevanju davka in posledice teh problemov...problem je v minimalnih plačah in neplčevanju nadur...dejanski problem v nesposobnosti dosedanjih …

  • 06:06 30. November 2012.

    No-če je pa tako,bodo pa verjetno tudi podjetja na svojih internetnih straneh objavljala svoje dolžnike...,pa imena sodnikov,ki po več let …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.