Slovenija
21 ogledov

Davčni dolžniki na pranger

Novice: Osnutek koalicijske pogodbe je ekonomsko škodljiv - Janez Šušteršič Saša Despot
Davčni paket v proračun prinaša dodatnih 60 milijonov.

Po novem bosta davčna in carinska uprava na svojih spletnih straneh objavljali davčne dolžnike z več kot pet tisoč evrov dolga, ki s poravnavo davčnih obveznosti zamujajo vsaj 90 dni. Od novega paketa davčne zakonodaje, ki ga je sprejel državni zbor, si vlada obeta 60 milijonov evrov dodatnih prihodkov, namesto selektivnega dviga DDV pa vlada napoveduje tudi dodatno zvišanje trošarin.

Prihodki od oddajanja nepremičnin v najem bodo s prihodnjim letom obdavčeni 25-odstotno. Znižale se bodo tudi nekatere olajšave, najbolj olajšava za študentsko delo.

Finančni minister Janez Šušteršič pa je v uvodu poudaril, da bodo spremembe tudi razbremenile manjše podjetnike, ki ne ustvarijo več kot 50 tisoč evrov prihodkov. Ti se bodo lahko odločili za pavšalno obdavčitev, 70 odstotkov prometa pa se jim bo priznalo kot normiran strošek. “Morda je še pomembnejše, da gre tudi za administrativno poenostavitev postopkov,” pravi Šušteršič.

Komentarjev 2
  • privat 07:05 30.november 2012.

    problem ni v plčevanju davka in posledice teh problemov...problem je v minimalnih plačah in neplčevanju nadur...dejanski problem v nesposobnosti dosedanjih vlad

  • revizorka 06:06 30.november 2012.

    No-če je pa tako,bodo pa verjetno tudi podjetja na svojih internetnih straneh objavljala svoje dolžnike...,pa imena sodnikov,ki po več let ne obravnavajo zadev, pa imena referentov na uradih,ki ne spoštujejo rokov,naknadno zahtevajo dopolnitve,zgubljajo zadeve itd....pa imena referentov na davkariji,ki se ...prikaži več izgovarjajo,da je pač računalnik tako razporedil sredstva, pa imena slabih delavcev,ki krožijo od podjetja do podjetja... Dajmo-objavimo vse! Pa malo večkrat objavimo tudi imena slabih ministrov in direktorjev državnih podjetij - tudi prejšnjih- da ne pozabimo, kdo so krivci...