Deklica čaka novega tožilca

Foto: Žurnal24 Za natančnejše ocene deklice bi bilo nujno opraviti psihološki pregled, menita i
Koroška. Preiskava suma spolne zlorabe še v predkazenski fazi.
Oglej si celoten članek

“Zadeva je pri tožilcu v proučitvi in je še vedno v fazi predkazenskega postopka,” je Jelka Štumberger Mlakar, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu, odgovorila na vprašanja Žurnala24 v zvezi s preiskavo proti dedku, ki naj bi spolno zlorabil svojo vnukinjo.

“Te dni se mora tožilec odločiti, ali bosta izvedenki s področja psihiatrije in psihologije z deklico opravili pogovor. Njuno izvedensko mnenje naj bi odgovorilo na vprašanje, ali je šlo za zlorabo, in če ni, za kaj je potem šlo,” je pojasnila Natalija Markač iz svetovalnice Akcija! Kot je dejala, oče deklice na pogovor z izvedenkama ne namerava odpeljati, dokler sodišče ne izda začasne odredbe, s katero bi deklica pripadla njemu. Zanjo je sodišče znova zaprosil pred skoraj tremi meseci. Še vedno je namreč pravnomočna sodba, s katero bi deklica morala k mami. Boji se, da bi mu jo tedaj vzeli. Kot smo neuradno izvedeli, dekličina mati ni več v varni hiši.

Zamenjava tožilcev
Neuradno smo izvedeli tudi, da naj bi primer deklice dozdajšnji tožilki “vzeli” v Ljubljani, čeprav ni bilo zakonskih ovir, da bi delo nadaljevala. Štumberger Mlakarjeva je spremembo pojasnila le z odhodom tožilke s slovenjgraškega na drugo tožilstvo. Zadevo zdaj vodi Ivo Šume.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.