Slovenija
40 ogledov

Deklica čaka novega tožilca

Za natančnejše ocene deklice bi bilo nujno opraviti psihološki pregled, menita i Žurnal24 main
Koroška. Preiskava suma spolne zlorabe še v predkazenski fazi.

“Zadeva je pri tožilcu v proučitvi in je še vedno v fazi predkazenskega postopka,” je Jelka Štumberger Mlakar, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu, odgovorila na vprašanja Žurnala24 v zvezi s preiskavo proti dedku, ki naj bi spolno zlorabil svojo vnukinjo.

“Te dni se mora tožilec odločiti, ali bosta izvedenki s področja psihiatrije in psihologije z deklico opravili pogovor. Njuno izvedensko mnenje naj bi odgovorilo na vprašanje, ali je šlo za zlorabo, in če ni, za kaj je potem šlo,” je pojasnila Natalija Markač iz svetovalnice Akcija! Kot je dejala, oče deklice na pogovor z izvedenkama ne namerava odpeljati, dokler sodišče ne izda začasne odredbe, s katero bi deklica pripadla njemu. Zanjo je sodišče znova zaprosil pred skoraj tremi meseci. Še vedno je namreč pravnomočna sodba, s katero bi deklica morala k mami. Boji se, da bi mu jo tedaj vzeli. Kot smo neuradno izvedeli, dekličina mati ni več v varni hiši.

Zamenjava tožilcev
Neuradno smo izvedeli tudi, da naj bi primer deklice dozdajšnji tožilki “vzeli” v Ljubljani, čeprav ni bilo zakonskih ovir, da bi delo nadaljevala. Štumberger Mlakarjeva je spremembo pojasnila le z odhodom tožilke s slovenjgraškega na drugo tožilstvo. Zadevo zdaj vodi Ivo Šume.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.