Dela dovolj, usoda še v zraku

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
465 zaposlenih v Aha Muri imajo dovolj naročil, da bodo lahko delali do konca leta. Kaj se bo zgodilo s podjetjem, pa še vedno ni jasno.
Oglej si celoten članek

"Zmogljivosti v Murski Soboti so polno zasedene in vse poteka, kot zahteva stečajni postopek, še vedno pa ni jasno, kaj bomo v hčerinski družbi Prvi maj Pirot v Srbiji, saj to rešujemo na ravni vlad obeh držav. Zakonsko je seveda jasno, kako ukrepati, ker pa so v Srbiji izjemno zainteresirani, da Prvi maj obstane, čakam na možnosti za rešitev," je za povedal  stečajni upravitelj Stevo Radovanović.

Vse karte so še odprte

V Pirotu ta hip delajo le malo, saj čakajo na odločitev Bossa. Brez odpuščanja pa ne bo šlo, vendar to pa po eni strani ni mogoče, ker bi s tem kršili pogodbo o subvencioniranju in bi zapadel depozit, tako da je vse zelo povezano in težko rešljivo, je dejal Radovanovič in dodal, da so od Huga Bossa odvisne tudi dodatne zaposlitve v Murski Soboti.

"Za Bossova naročila do oktobra smo zaposlili 35 delavcev. Če se odločijo za dodatna, jih bomo še 60. Skratka, vse karte, tako z Bossom kot drugimi partnerji, so še odprte," je dejal Radovanović.

Kot je znano, je Hugo Boss od prejšnjih lastnikov Aha Mure zahteval nakup tovarne v Srbiji, delo v Murski Soboti, kjer je želel ostati zaradi znanja, kakovosti in kadrov, pa je pogojeval prav s tem nakupom. Sodišče je stečajnemu upravitelju odobrilo, da v Srbijo proda stroje, ki jih v Murski Soboti ne potrebujejo več, vendar jih zaradi nejasnosti še niso odpeljali. Radovanović čaka na odgovor srbske vlade.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.