Slovenija
31 ogledov

Dela dovolj, usoda še v zraku

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
465 zaposlenih v Aha Muri imajo dovolj naročil, da bodo lahko delali do konca leta. Kaj se bo zgodilo s podjetjem, pa še vedno ni jasno.

"Zmogljivosti v Murski Soboti so polno zasedene in vse poteka, kot zahteva stečajni postopek, še vedno pa ni jasno, kaj bomo v hčerinski družbi Prvi maj Pirot v Srbiji, saj to rešujemo na ravni vlad obeh držav. Zakonsko je seveda jasno, kako ukrepati, ker pa so v Srbiji izjemno zainteresirani, da Prvi maj obstane, čakam na možnosti za rešitev," je za povedal  stečajni upravitelj Stevo Radovanović.

Vse karte so še odprte

V Pirotu ta hip delajo le malo, saj čakajo na odločitev Bossa. Brez odpuščanja pa ne bo šlo, vendar to pa po eni strani ni mogoče, ker bi s tem kršili pogodbo o subvencioniranju in bi zapadel depozit, tako da je vse zelo povezano in težko rešljivo, je dejal Radovanovič in dodal, da so od Huga Bossa odvisne tudi dodatne zaposlitve v Murski Soboti.

"Za Bossova naročila do oktobra smo zaposlili 35 delavcev. Če se odločijo za dodatna, jih bomo še 60. Skratka, vse karte, tako z Bossom kot drugimi partnerji, so še odprte," je dejal Radovanović.

Kot je znano, je Hugo Boss od prejšnjih lastnikov Aha Mure zahteval nakup tovarne v Srbiji, delo v Murski Soboti, kjer je želel ostati zaradi znanja, kakovosti in kadrov, pa je pogojeval prav s tem nakupom. Sodišče je stečajnemu upravitelju odobrilo, da v Srbijo proda stroje, ki jih v Murski Soboti ne potrebujejo več, vendar jih zaradi nejasnosti še niso odpeljali. Radovanović čaka na odgovor srbske vlade.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.