Dela prosti dnevi 2011

Foto: Žurnal24 20. obletnico naše države bomo praznovali na soboto. (Foto: Anže Petkovšek)
Leto 2010 je zelo pičlo odmerjalo dela proste dni, zato je bilo potrebno biti z dopustom zelo pazljiv. Leto 2011 bo že malce radodarnejše.
Oglej si celoten članek

1. in 2. januar bosta sicer padla na vikend, delovni teden pa si bomo lahko razbili že na kulturni dan 8. februarja, ki bo padel na torek. Z dodatnim dnevom dopusta dobimo torej štiri dni za uživanje.

Osem dela prostih dni bo v koledarskem letu 2011. Letos jih je bilo šest.

Na naslednji dneva prost dan bo potrebno čakati vse do 25. aprila, ko je na koledarju velikonočni ponedeljek. Naslednje leto bo namreč največji krščanski praznik, velika noč, zelo pozno. Mimogrede, pust bo tokrat sovpadal z dnevom žena. Že dva dni za velikonočnim ponedeljkom bo sledil dan upora proti okupatorju, praznik dela pa bo leta 2011 padel na nedeljo. Dodatni dan pa si bomo "priborili" v ponedeljek, 2. maja.

20. obletnico slovenske države bomo 25. junija žal praznovali na soboto, nam pa bo praznik Marijinega vnebovzetja 15. avgusta podaljšal vikend na ponedeljek.

Stanje proti koncu leta bo še bolj ugodno. 31. oktober in 1. november bosta na ponedeljek in torek, božič pa bo leta 2011 na nedeljo. Dan kasneje bomo ostali doma in slavili dan samostojnosti in enotnosti, za leto 2012 pa bosta za novoletno praznovanje rezervirana nedelja in ponedeljek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.