Slovenija
40 ogledov

Dela prosti dnevi 2011

20. obletnico naše države bomo praznovali na soboto. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Leto 2010 je zelo pičlo odmerjalo dela proste dni, zato je bilo potrebno biti z dopustom zelo pazljiv. Leto 2011 bo že malce radodarnejše.

1. in 2. januar bosta sicer padla na vikend, delovni teden pa si bomo lahko razbili že na kulturni dan 8. februarja, ki bo padel na torek. Z dodatnim dnevom dopusta dobimo torej štiri dni za uživanje.

Osem dela prostih dni bo v koledarskem letu 2011. Letos jih je bilo šest.

Na naslednji dneva prost dan bo potrebno čakati vse do 25. aprila, ko je na koledarju velikonočni ponedeljek. Naslednje leto bo namreč največji krščanski praznik, velika noč, zelo pozno. Mimogrede, pust bo tokrat sovpadal z dnevom žena. Že dva dni za velikonočnim ponedeljkom bo sledil dan upora proti okupatorju, praznik dela pa bo leta 2011 padel na nedeljo. Dodatni dan pa si bomo "priborili" v ponedeljek, 2. maja.

20. obletnico slovenske države bomo 25. junija žal praznovali na soboto, nam pa bo praznik Marijinega vnebovzetja 15. avgusta podaljšal vikend na ponedeljek.

Stanje proti koncu leta bo še bolj ugodno. 31. oktober in 1. november bosta na ponedeljek in torek, božič pa bo leta 2011 na nedeljo. Dan kasneje bomo ostali doma in slavili dan samostojnosti in enotnosti, za leto 2012 pa bosta za novoletno praznovanje rezervirana nedelja in ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.