Delavci bodo čakali

Foto: Žurnal24 Gradbeniki na Celjskem so še vedno v hudi krizi. Po stečaju Vegrada in Gradisa s
Ingrad Gramat. Delavci se strinjajo z zamikom izplačilnega dne.
Oglej si celoten članek

Celje. Delavci Ingrad Gramata, ki je od začetka meseca v prisilni poravnavi, v ponedeljek ne bodo prejeli plač, čeprav bi jih po zakonu o prisilni poravnavi morali, saj mora podjetje tekoče zagotavljati likvidnostna sredstva. “Včeraj so izglasovali, da se strinjajo z zamikom plač, a največ za 12 dni. Možno je tudi, da bodo del denarja dobili že prihodnji teden, a morajo celotno plačo dobiti do konca meseca,” je povedal sindikalist Srečko Čater.

Težave tudi zaradi poroštev
Kot je dodal, gre za rezervni ukrep, saj si delavci ne želijo, da bi podjetje šlo v stečaj: “Večina je takih, ki so že doživeli stečaj bodisi Ingrada bodisi Gradisa. Zato je zdaj ta 12-dnevni zamik njihov prispevek k ohranitvi delovnih mest.” S tem se je strinjal Damjan Belič, ki ga je celjsko okrožno sodišče imenovalo za prisilnega upravitelja.

Kot ocenjujejo v upravi Ingrad Gramata, ki jo vodi Slavko Bunderla, so v težave zašli predvsem zaradi vsesplošne gospodarske in finančne krize. Na insolventnost podjetja pa vplivajo tudi poroštva, ki so jih dali večinskemu lastniku, Cestnemu podjetju Maribor, ki je tudi v stečaju. Upnikom Ingrad Gramat dolguje več kot 15,5 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.