Slovenija
34 ogledov

Delavci bodo čakali

Gradbeniki na Celjskem so še vedno v hudi krizi. Po stečaju Vegrada in Gradisa s Žurnal24 main
Ingrad Gramat. Delavci se strinjajo z zamikom izplačilnega dne.

Celje. Delavci Ingrad Gramata, ki je od začetka meseca v prisilni poravnavi, v ponedeljek ne bodo prejeli plač, čeprav bi jih po zakonu o prisilni poravnavi morali, saj mora podjetje tekoče zagotavljati likvidnostna sredstva. “Včeraj so izglasovali, da se strinjajo z zamikom plač, a največ za 12 dni. Možno je tudi, da bodo del denarja dobili že prihodnji teden, a morajo celotno plačo dobiti do konca meseca,” je povedal sindikalist Srečko Čater.

Težave tudi zaradi poroštev
Kot je dodal, gre za rezervni ukrep, saj si delavci ne želijo, da bi podjetje šlo v stečaj: “Večina je takih, ki so že doživeli stečaj bodisi Ingrada bodisi Gradisa. Zato je zdaj ta 12-dnevni zamik njihov prispevek k ohranitvi delovnih mest.” S tem se je strinjal Damjan Belič, ki ga je celjsko okrožno sodišče imenovalo za prisilnega upravitelja.

Kot ocenjujejo v upravi Ingrad Gramata, ki jo vodi Slavko Bunderla, so v težave zašli predvsem zaradi vsesplošne gospodarske in finančne krize. Na insolventnost podjetja pa vplivajo tudi poroštva, ki so jih dali večinskemu lastniku, Cestnemu podjetju Maribor, ki je tudi v stečaju. Upnikom Ingrad Gramat dolguje več kot 15,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.