Delavci ne vedo nič

Foto: Žurnal24 Prisilna poravnava, kot kaže, le ni pomagala rešiti podjetja Stavbar gradnje, v
Gradis gradnje Ptuj. Predlog za stečaj. Zaposleni se bojijo.
Oglej si celoten članek

“Delavci so prestrašeni in nimajo nobene informacije, kaj se dogaja. Zagotovo pa pričakujejo najhujše – da ostanejo brez službe,” je dejal Boris Frajnkovič, sindikalist, ki je na območju Ptuja odgovoren za gradbeno panogo.

Kot smo prvi poročali v torek, je Cestno podjetje Ptuj konec leta na ptujsko okrožno sodišče zaradi dolga več kot 700 tisočakov vložilo predlog za stečaj podjetja Gradis gradnje Ptuj. Tako je zdaj na nitki zaposlitev več kot 70 delavcev. Direktor Branko Veselič predloga ne želi komentirati; včeraj ga tudi Frajnkoviču ni uspelo priklicati na telefon.

Je pa podjetje Gradis gradnje Ptuj, ki je leto 2009 končalo z dobičkom, po besedah Frajnkoviča v slabo stanje pahnila prisilna poravnava mariborskega Stavbarja gradenj. Ti so jim namreč dolgovali dobrega 1,1 milijona evrov, po koncu prisilke pa naj bi dobili poplačanih le 350 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.