Slovenija
55 ogledov

Delavci ne vedo nič

Prisilna poravnava, kot kaže, le ni pomagala rešiti podjetja Stavbar gradnje, v Žurnal24 main
Gradis gradnje Ptuj. Predlog za stečaj. Zaposleni se bojijo.

“Delavci so prestrašeni in nimajo nobene informacije, kaj se dogaja. Zagotovo pa pričakujejo najhujše – da ostanejo brez službe,” je dejal Boris Frajnkovič, sindikalist, ki je na območju Ptuja odgovoren za gradbeno panogo.

Kot smo prvi poročali v torek, je Cestno podjetje Ptuj konec leta na ptujsko okrožno sodišče zaradi dolga več kot 700 tisočakov vložilo predlog za stečaj podjetja Gradis gradnje Ptuj. Tako je zdaj na nitki zaposlitev več kot 70 delavcev. Direktor Branko Veselič predloga ne želi komentirati; včeraj ga tudi Frajnkoviču ni uspelo priklicati na telefon.

Je pa podjetje Gradis gradnje Ptuj, ki je leto 2009 končalo z dobičkom, po besedah Frajnkoviča v slabo stanje pahnila prisilna poravnava mariborskega Stavbarja gradenj. Ti so jim namreč dolgovali dobrega 1,1 milijona evrov, po koncu prisilke pa naj bi dobili poplačanih le 350 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.