"Delavci se zastrupljajo z barvo"

Foto: Žurnal24 Barva za cesto je zdravju res škodljiva, a le v previsokih koncentracijah, pravi
Dars. Delavci so kljub izmerjenim nizkim koncentracijam opremljeni z masko.
Oglej si celoten članek

“Delavci Družbe za avtoceste RS (Dars) cesto barvajo brez zaščitne maske, čeprav je barva visoko toksična in se z njo zastrupljajo,” je ogorčen zdravnik (ime je znano uredništvu).

Inšpektorji za delo so pri Darsovih delavcih ugotovili, da za označevanje cestišča uporabljajo lahko vnetljivo in zdravju škodljivo barvo. Po njihovih navedbah je treba dihala pri uporabi te barve zaščititi le, če koncentracije presegajo mejne vrednosti.

“Na zahtevo Drasa so bile opravljene meritve koncentracij barve, izmerjene vrednosti nevarnih snovi pa so bile precej nižje od dovoljenih mejnih vrednosti,” dodajajo.

Občasno jo snamejo

“Naši delavci so kljub izmerjenim nizkim koncentracijam pri izvajanju talne prometne signalizacije opremljeni z vso predpisano varovalno opremo, tudi z masko z respiratorjem,” pojasnjujejo na Darsu. Pravijo, da si delavci zaradi občasne zarositve očal masko tudi snamejo, “a to ne pomeni, da je ne uporabljajo”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.