Slovenija
20 ogledov

"Delavci se zastrupljajo z barvo"

Barva za cesto je zdravju res škodljiva, a le v previsokih koncentracijah, pravi Žurnal24 main
Dars. Delavci so kljub izmerjenim nizkim koncentracijam opremljeni z masko.

“Delavci Družbe za avtoceste RS (Dars) cesto barvajo brez zaščitne maske, čeprav je barva visoko toksična in se z njo zastrupljajo,” je ogorčen zdravnik (ime je znano uredništvu).

Inšpektorji za delo so pri Darsovih delavcih ugotovili, da za označevanje cestišča uporabljajo lahko vnetljivo in zdravju škodljivo barvo. Po njihovih navedbah je treba dihala pri uporabi te barve zaščititi le, če koncentracije presegajo mejne vrednosti.

“Na zahtevo Drasa so bile opravljene meritve koncentracij barve, izmerjene vrednosti nevarnih snovi pa so bile precej nižje od dovoljenih mejnih vrednosti,” dodajajo.

Občasno jo snamejo

“Naši delavci so kljub izmerjenim nizkim koncentracijam pri izvajanju talne prometne signalizacije opremljeni z vso predpisano varovalno opremo, tudi z masko z respiratorjem,” pojasnjujejo na Darsu. Pravijo, da si delavci zaradi občasne zarositve očal masko tudi snamejo, “a to ne pomeni, da je ne uporabljajo”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.