Delavke Preventa znova za stroji

Foto: Žurnal24 Na Lokaciji v Slovenj Gradcu naj bi Boxmark že do konca tedna zaposlil 150 šivil
Slovenj Gradec. Dopoldanska izmena z okoli 500 zaposlenimi v okviru družbe Prevent avtomobilski deli v Slovenj Gradcu že prekinila zjutraj začeto stavko.
Oglej si celoten članek

Razlog za nenapovedano ustavitev dela so bile neizplačane plače za april in torkovo sporočilo vodstva Prevent Globala, da se bo izplačilo zamaknilo najpozneje do 26. maja.

Delavke, ki ob 6. uri tako niso začele delati, so (nenapovedano) stavko že ob 9. uri prekinile. Izvršni odbor (IO) svobodnega sindikata v podjetju je sklenil za 27. maj napovedati stavko, če zaposleni do prihodnje srede ne dobijo plač za april.

IO sindikata se bo opredelil tudi do predloga programa presežnih delavcev, ki ga je s strani uprave Prevent Globala prejel v ponedeljek.

Ta predvideva 400 manj zaposlenih v slovenskih podjetjih skupine, ki imajo okoli 2000 zaposlenih. Od 400 presežnih delavcev jih bo delo na Koroškem po napovedih izgubilo 145, v obratu na Mirni na Dolenjskem, kjer se serijska proizvodnja zaključuje danes, pa 255.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.