Slovenija
24 ogledov

Delavke Preventa znova za stroji

Na Lokaciji v Slovenj Gradcu naj bi Boxmark že do konca tedna zaposlil 150 šivil Žurnal24 main
Slovenj Gradec. Dopoldanska izmena z okoli 500 zaposlenimi v okviru družbe Prevent avtomobilski deli v Slovenj Gradcu že prekinila zjutraj začeto stavko.

Razlog za nenapovedano ustavitev dela so bile neizplačane plače za april in torkovo sporočilo vodstva Prevent Globala, da se bo izplačilo zamaknilo najpozneje do 26. maja.

Delavke, ki ob 6. uri tako niso začele delati, so (nenapovedano) stavko že ob 9. uri prekinile. Izvršni odbor (IO) svobodnega sindikata v podjetju je sklenil za 27. maj napovedati stavko, če zaposleni do prihodnje srede ne dobijo plač za april.

IO sindikata se bo opredelil tudi do predloga programa presežnih delavcev, ki ga je s strani uprave Prevent Globala prejel v ponedeljek.

Ta predvideva 400 manj zaposlenih v slovenskih podjetjih skupine, ki imajo okoli 2000 zaposlenih. Od 400 presežnih delavcev jih bo delo na Koroškem po napovedih izgubilo 145, v obratu na Mirni na Dolenjskem, kjer se serijska proizvodnja zaključuje danes, pa 255.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.