Deli se 18 eko milijonov

Foto: Žurnal24 V Eko skladu pričakujejo 12 tisoč vlog. Za obdelavo predlagajo 15 novih začasnih
Subvencije. Eko sklad bo letos občanom razdelil sedem milijonov evrov več kot lani.
Oglej si celoten članek

Subvencijo bodo lahko dobili tudi vsi, ki so naložbo izvedli po zaključku prejšnjega razpisa in do objave novega.

115 tisoč evrov bo sklad predvidoma porabil za promocijo razpisa.

Na novem razpisu bo mogoče dobiti nepovratna sredstva le za naložbe, ki jih bodo občani izvedli po njegovi objavi. Kdaj bo to, še ni znano, včeraj je bil na spletnih straneh vlade objavljen program dodeljevanja spodbud, ki ga mora potrditi še vlada.

Vračilo celotne naložbe
Eko sklad bo sofinanciral praviloma največ četrtino upravičenih stroškov naložbe. V večstanovanjskih stavbah bodo upravičenci do socialne pomoči lahko dobili povrnjeno celotno naložbo. S tem jim bodo pomagali pri znižanju stroškov za energijo, hkrati pa bo laže doseči tričetrtinsko soglasje etažnih lastnikov, ki je potrebno za take naložbe. V Eko skladu ocenjujejo, da bodo kotel na lesno biomaso (kotel na polena) sofinancirali tisočim občanom, toplotno črpalko 3.500, najmanj 2.500 ljudi naj bi se odločilo za zamenjavo oken, 700 naj bi jih dodatno izoliralo fasado, 800 izoliralo streho, 120 naj bi se jih odločilo za nakup ali gradnjo pasivne hiše. Biomasa je res perspektivna za ogrevanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.