Delo napovedalo veliko odpuščanje

Foto: Žurnal24 main Delo časopis Foto: Žurnal24 Delo stolpnica, stavba
"Zaradi ekonomskih razlogov, ki se kažejo v padcu prihodkov iz prodanih naklad in nižanju prihodkov iz oglaševanja, bo treba, ob upoštevanju delovnopravnih predpisov, izvesti program razreševanja presežnih delavcev," so objavili na svoji spletni strani.
Oglej si celoten članek

Danes so sindikatom in predsednici sveta delavcev predložili predlog programa za razreševanje presežnih delavcev.

Koliko delavcev naj bi odpustili, še ni znano, jih bo pa gotovo več kot trideset, saj v podjetjih, ki imajo več kot tristo zaposlenih, program treba pripraviti v primeru, da bo zaradi poslovnih razlogov postalo nepotrebno delo več kot 30 ljudi. Vodstvo sicer govori o "večjem številu", po naših informacijah naj bi šlo za okrog 50 ljudi. 

Družba Delo ima 322 zaposlenih, od tega na novinarskih delovnih mestih 150.

Ukinili naj bi Svet kapitala, Polet in prilogo Super 50, odpuščali pa naj bi tudi v drugih redakcijah. 

"Ker bo v sam program vključeno večje število zaposlenih, predvsem zaradi reorganizacije, vodstvo družbe upa, da bo lahko ob sodelovanju z obema sindikatoma in svetom delavcev doseglo ustrezne rešitve, ki bodo omilile posledice tega ukrepa, zlasti z mehkejšimi oblikami zmanjševanja števila zaposlenih," so objavili na svoji spletni strani.

Družba Delo, ki izdaja tudi Slovenske novice, je imela lani 35 milijonov evrov prihodkov in slabih 600 tisoč evrov dobička, naklade vseh edicij z izjemo One+ pa so padle. 

Foto: Letno poročilo Dela Naklade družbe Delo

"Povprečne prodane naklade naših dnevnih in tedenskih časopisov so se znižale, kar je trend, ki velja za celoten slovenski trg tiskanih edicij. Znižanja naklad bistveno ne odstopajo od znižanj v preteklih letih. S stalnim izboljševanjem in posodabljanjem časopisnih izdaj Dela, Nedela in Slovenskih in Nedeljskih novic ter njihovih prilog skušamo padec naklad čim bolj omejiti," je v letnem poročilu za lani zapisal glavni direktor Dela Andrej Kren. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:12 16. Oktober 2019.

    Petričev imperij se končno sesuva..

  • 20:58 15. Oktober 2019.

    Wow! Glasilo SZDL je postalo nezanimivo in odveč. Po zmanjšanju formata še klošarjem za odejo ni primeren.

  • 19:12 15. Oktober 2019.

    Delo je zelo dober in uporaben časopis. Kadar sem belil stanovanje, sem vedno uporabil Delo, ker ima velik format za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.