Slovenija
6712 ogledov

Delo napovedalo veliko odpuščanje

Delo časopis
1/2
Žurnal24 main
"Zaradi ekonomskih razlogov, ki se kažejo v padcu prihodkov iz prodanih naklad in nižanju prihodkov iz oglaševanja, bo treba, ob upoštevanju delovnopravnih predpisov, izvesti program razreševanja presežnih delavcev," so objavili na svoji spletni strani.

Danes so sindikatom in predsednici sveta delavcev predložili predlog programa za razreševanje presežnih delavcev.

Koliko delavcev naj bi odpustili, še ni znano, jih bo pa gotovo več kot trideset, saj v podjetjih, ki imajo več kot tristo zaposlenih, program treba pripraviti v primeru, da bo zaradi poslovnih razlogov postalo nepotrebno delo več kot 30 ljudi. Vodstvo sicer govori o "večjem številu", po naših informacijah naj bi šlo za okrog 50 ljudi. 

Družba Delo ima 322 zaposlenih, od tega na novinarskih delovnih mestih 150.

Ukinili naj bi Svet kapitala, Polet in prilogo Super 50, odpuščali pa naj bi tudi v drugih redakcijah. 

"Ker bo v sam program vključeno večje število zaposlenih, predvsem zaradi reorganizacije, vodstvo družbe upa, da bo lahko ob sodelovanju z obema sindikatoma in svetom delavcev doseglo ustrezne rešitve, ki bodo omilile posledice tega ukrepa, zlasti z mehkejšimi oblikami zmanjševanja števila zaposlenih," so objavili na svoji spletni strani.

Družba Delo, ki izdaja tudi Slovenske novice, je imela lani 35 milijonov evrov prihodkov in slabih 600 tisoč evrov dobička, naklade vseh edicij z izjemo One+ pa so padle. 

Naklade družbe Delo | Avtor: Letno poročilo Dela Letno poročilo Dela

"Povprečne prodane naklade naših dnevnih in tedenskih časopisov so se znižale, kar je trend, ki velja za celoten slovenski trg tiskanih edicij. Znižanja naklad bistveno ne odstopajo od znižanj v preteklih letih. S stalnim izboljševanjem in posodabljanjem časopisnih izdaj Dela, Nedela in Slovenskih in Nedeljskih novic ter njihovih prilog skušamo padec naklad čim bolj omejiti," je v letnem poročilu za lani zapisal glavni direktor Dela Andrej Kren. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • sebastijan39 22:12 16.oktober 2019.

    Petričev imperij se končno sesuva..

  • Tupamaros 20:58 15.oktober 2019.

    Wow! Glasilo SZDL je postalo nezanimivo in odveč. Po zmanjšanju formata še klošarjem za odejo ni primeren.

  • mirror 19:12 15.oktober 2019.

    Delo je zelo dober in uporaben časopis. Kadar sem belil stanovanje, sem vedno uporabil Delo, ker ima velik format za pokrivanje. Za kaj drugega pa ni. Minili so časi, ko so po vseh občinah in UE imeli naročen ta časopis ...prikaži več in ga brali med delovnim časom.