Delo Revije: Bodo izšle!

Foto: Daša Purgaj
Foto: Daša Purgaj
V sindikatu novinarjev Dela Revij zaskrbljeni. V družbi zagotavljajo, da bodo Anja, Naša žena in Smrklja jutri izšle.
Oglej si celoten članek

Z družbe Delo Revije so pravkar sporočili, da bodo revije Anja, Naša Žena in Smrklja jutri izšle, v pripravi za tisk pa so tudi revije Jana, Lady, Stop in Obrazi, ki bodo na prodajnih policah predvidoma v petek. "Pogajanja s tiskarno so v zaključni fazi," so zapisali v sporočilu za javnost.

Sindikalna zastopnica novinarskega sindikata Dela Revij in namestnica odgovorne urednice Jane Alma M. Sedlar je namreč predtem v vabilu na novinarsko konferenco zapisala, da po podatkih, ki so jih imeli sindikati do 14. ure, revije kljub zagotovilom, ki jih je v ponedeljek dal lastnik in direktor družbe Matej Raščan, jutri ne bodo izšle, saj jih še ni v tiskarni.

Lastnika in direktorja Dela Revij so v pismu pozvali, naj novinarjem čim prej sporoči, kakšne so njihove nadaljnje obveznosti. "Kot delodajalec ste nam po zakonu dolžni zagotoviti pogoje in sredstva za delo, a čeprav vsi zaposleni kljub nevzdržnemu in negotovemu stanju svoje obveznosti nemoteno izpolnjujemo, sami kot delodajalec, ki ga prav tako zavezuje zakon, svojih ne izpolnjujete," so zapisali.

Po besedah Sedlarjeve v uredništvu zaradi neplačevanja naročnin ne prejemajo več časopisov, v tiskalnikih ni črnila, zaposleni pa že nekaj časa sami financirajo odhode in službene poti oziroma novinarski teren.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:25 3. Avgust 2011.

    ........ zaposleni pa že nekaj časa sami financirajo odhode in službene poti oziroma novinarski teren. ..........<br /><br />BEDAKI !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.