Slovenija
14 ogledov

Delo Revije: Bodo izšle!

Revija EVA Daša Purgaj
V sindikatu novinarjev Dela Revij zaskrbljeni. V družbi zagotavljajo, da bodo Anja, Naša žena in Smrklja jutri izšle.

Z družbe Delo Revije so pravkar sporočili, da bodo revije Anja, Naša Žena in Smrklja jutri izšle, v pripravi za tisk pa so tudi revije Jana, Lady, Stop in Obrazi, ki bodo na prodajnih policah predvidoma v petek. "Pogajanja s tiskarno so v zaključni fazi," so zapisali v sporočilu za javnost.

Sindikalna zastopnica novinarskega sindikata Dela Revij in namestnica odgovorne urednice Jane Alma M. Sedlar je namreč predtem v vabilu na novinarsko konferenco zapisala, da po podatkih, ki so jih imeli sindikati do 14. ure, revije kljub zagotovilom, ki jih je v ponedeljek dal lastnik in direktor družbe Matej Raščan, jutri ne bodo izšle, saj jih še ni v tiskarni.

Lastnika in direktorja Dela Revij so v pismu pozvali, naj novinarjem čim prej sporoči, kakšne so njihove nadaljnje obveznosti. "Kot delodajalec ste nam po zakonu dolžni zagotoviti pogoje in sredstva za delo, a čeprav vsi zaposleni kljub nevzdržnemu in negotovemu stanju svoje obveznosti nemoteno izpolnjujemo, sami kot delodajalec, ki ga prav tako zavezuje zakon, svojih ne izpolnjujete," so zapisali.

Po besedah Sedlarjeve v uredništvu zaradi neplačevanja naročnin ne prejemajo več časopisov, v tiskalnikih ni črnila, zaposleni pa že nekaj časa sami financirajo odhode in službene poti oziroma novinarski teren.

Komentarjev 1
  • recesija 16:25 03.avgust 2011.

    ........ zaposleni pa že nekaj časa sami financirajo odhode in službene poti oziroma novinarski teren. ..........BEDAKI !