Delta zaradi Stožic na sodišče

Foto: Žurnal24
Srbska Delta bo zahtevala sodno zaščito svojega ugleda in interesa, saj ni dobila uradne informacije, da je bila ponudba Delte Real Estate za racionalizacijo projekta Stožice zavrnjena.
Oglej si celoten članek

Uradno informacijo, da je bila ponudba ljubljanske Delte Real Estate za racionalizacijo projekta športno-trgovskega centra Stožice v Ljubljani zavrnjena, bi Delta Holding morala dobiti od družbe Grep.

Na podlagi informacij, ki so bile objavljene v medijih, o vključitvi avstrijskega holdinga Supernova v uresničitev projekta Stožice, so v podjetju Delta Holding poudarili, da so presenečeni nad postopkom partnerja, družbe Grep, posebej zaradi netočnih informacij, ki jih ta navaja v javnosti, s čimer se povzroča velika škoda poslovnemu ugledu Delte Holdinga in družbe Delta Real Estate.

"Zaradi takšnega odnosa smo prisiljeni, da zaščitimo svoj ugled, kakor tudi finančne interese z vsemi pravnimi in zakonsko predvidenimi sredstvi," poudarjajo v Delti.

Družba Grep, ki je bila ustanovljena za realizacijo projekta Športni park Stožice, je za partnerja v trgovskem delu sicer izbrala družbo Delta Real Estate, s katero je tudi podpisala predpogodbo. V zadnjih mesecih so se pojavile težave zaradi financiranja tega projekta.

Direktor družbe Grep Uroš Ogrin pa je nato 30. junija sporočil, da bo namesto srbske Delte trgovski center na območju načrtovanega Športnega parka v Stožicah gradila avstrijska Supernova. Ogrin je ob tem pojasnil, da se bo družba Grep dokapitalizirala.

V skladu z že podpisano pogodbo bosta sedanja lastnika, Energoplan in Gradis skupina G, ohranila 75-odstotni delež, preostali delež bo prevzela družba Supernova, ki bo vstopila v Grep z 2,5 milijona evrov dokapitalizacijskega vložka. Energoplan in Gradis skupina G pa bosta Grep dokapitalizirala z desetimi milijoni evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.