Slovenija
0 ogledov

Delta zaradi Stožic na sodišče

Žurnal24 main
Srbska Delta bo zahtevala sodno zaščito svojega ugleda in interesa, saj ni dobila uradne informacije, da je bila ponudba Delte Real Estate za racionalizacijo projekta Stožice zavrnjena.

Uradno informacijo, da je bila ponudba ljubljanske Delte Real Estate za racionalizacijo projekta športno-trgovskega centra Stožice v Ljubljani zavrnjena, bi Delta Holding morala dobiti od družbe Grep.

Na podlagi informacij, ki so bile objavljene v medijih, o vključitvi avstrijskega holdinga Supernova v uresničitev projekta Stožice, so v podjetju Delta Holding poudarili, da so presenečeni nad postopkom partnerja, družbe Grep, posebej zaradi netočnih informacij, ki jih ta navaja v javnosti, s čimer se povzroča velika škoda poslovnemu ugledu Delte Holdinga in družbe Delta Real Estate.

"Zaradi takšnega odnosa smo prisiljeni, da zaščitimo svoj ugled, kakor tudi finančne interese z vsemi pravnimi in zakonsko predvidenimi sredstvi," poudarjajo v Delti.

Družba Grep, ki je bila ustanovljena za realizacijo projekta Športni park Stožice, je za partnerja v trgovskem delu sicer izbrala družbo Delta Real Estate, s katero je tudi podpisala predpogodbo. V zadnjih mesecih so se pojavile težave zaradi financiranja tega projekta.

Direktor družbe Grep Uroš Ogrin pa je nato 30. junija sporočil, da bo namesto srbske Delte trgovski center na območju načrtovanega Športnega parka v Stožicah gradila avstrijska Supernova. Ogrin je ob tem pojasnil, da se bo družba Grep dokapitalizirala.

V skladu z že podpisano pogodbo bosta sedanja lastnika, Energoplan in Gradis skupina G, ohranila 75-odstotni delež, preostali delež bo prevzela družba Supernova, ki bo vstopila v Grep z 2,5 milijona evrov dokapitalizacijskega vložka. Energoplan in Gradis skupina G pa bosta Grep dokapitalizirala z desetimi milijoni evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.