Denar hočejo, očistijo pa ne

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sneg. Parkirišča, za katera plačujejo meščani, lahko očistijo štiri dni po sneženju.
Oglej si celoten članek

“Že več kot eno leto moramo stanovalci za parkiranje kupiti letne dovolilnice, a nam niso v tej zimi niti enkrat očistili snega s parkirnih prostorov. Če plačujemo, pričakujemo očiščene in urejene parkirne prostore,” je med pobudami meščanov zapisala Ljubljančanka.

Z občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet so odgovorili, da je čiščenje snega s parkirišč četrta prioriteta, kar pomeni, da jih lahko očistijo šele četrti dan po sneženju: “Trenutna prioriteta je, da omogočimo prehodnost pločnikov.” Dodali so, da je KPL (koncesionar za zimsko službo) še včeraj odvažal kupe snega s križišč, da bi zagotovil preglednost in varnost v prometu.

Kup snega sredi ceste

Tudi našo bralko je zmotilo, da morajo plačevati parkiranje, hkrati pa sami skrbeti za čiste parkirne prostore, medtem ko KPL nanje odriva splužen sneg. Še huje je bilo v ponedeljek, ko sneg ni bil le na parkiriščih, ampak je bila Velikovška ulica neprevozna, ker je plug sredi ceste pustil več kot 1,5 metra visok kup snega. Na KPL so ji pojasnili, da plug ni mogel mimo avtomobila, ki je bil parkiran na javnih parkirnih površinah. Te so na eni strani cestišča, ker so v ulici uvedli enosmerni promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:30 28. Februar 2013.

    verjami meni..komunale niso v rdečih številkah...to so prelepe službe da bi jih ogrožali!! V rdečih štev. ste lahko samo vi,ki …

  • 15:25 27. Februar 2013.

    Plačujete za parkirno mesto, za čiščenje pa bi vam še dodatnih 40€ po čiščenju računal.

  • 14:50 27. Februar 2013.

    ti se pa mal skuleri pa bodragec

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.