Slovenija
21 ogledov

Denar hočejo, očistijo pa ne

sneg Žurnal24 main
Sneg. Parkirišča, za katera plačujejo meščani, lahko očistijo štiri dni po sneženju.

“Že več kot eno leto moramo stanovalci za parkiranje kupiti letne dovolilnice, a nam niso v tej zimi niti enkrat očistili snega s parkirnih prostorov. Če plačujemo, pričakujemo očiščene in urejene parkirne prostore,” je med pobudami meščanov zapisala Ljubljančanka.

Z občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet so odgovorili, da je čiščenje snega s parkirišč četrta prioriteta, kar pomeni, da jih lahko očistijo šele četrti dan po sneženju: “Trenutna prioriteta je, da omogočimo prehodnost pločnikov.” Dodali so, da je KPL (koncesionar za zimsko službo) še včeraj odvažal kupe snega s križišč, da bi zagotovil preglednost in varnost v prometu.

Kup snega sredi ceste

Tudi našo bralko je zmotilo, da morajo plačevati parkiranje, hkrati pa sami skrbeti za čiste parkirne prostore, medtem ko KPL nanje odriva splužen sneg. Še huje je bilo v ponedeljek, ko sneg ni bil le na parkiriščih, ampak je bila Velikovška ulica neprevozna, ker je plug sredi ceste pustil več kot 1,5 metra visok kup snega. Na KPL so ji pojasnili, da plug ni mogel mimo avtomobila, ki je bil parkiran na javnih parkirnih površinah. Te so na eni strani cestišča, ker so v ulici uvedli enosmerni promet.

Komentarjev 6
  • privat 12:30 28.februar 2013.

    verjami meni..komunale niso v rdečih številkah...to so prelepe službe da bi jih ogrožali!! V rdečih štev. ste lahko samo vi,ki plačujete nekaj kar se neizvaja!! Katera služba pa lahko kaznuje direktorje komunal?? Noben..enostavno so vsi "dobri prijatelji"

  • puys 15:25 27.februar 2013.

    Plačujete za parkirno mesto, za čiščenje pa bi vam še dodatnih 40€ po čiščenju računal.

  • vico 14:50 27.februar 2013.

    ti se pa mal skuleri pa bodragec