Denar nazaj šele junija

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Vozovnice. Študenti so jih preplačali, a kompenzacija bo pozna
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor (MzIP) obljubljajo, da bodo cene subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente februarja spet iste kot pred januarsko podražitvijo; podražili so jih zaradi napovedanega referenduma o izvrševanju proračuna. Ker menijo, da študenti po umiku zahteve za referendum upravičeno pričakujejo iste cene, hkrati obljubljajo, da jim bodo preplačilo vrnili. A to naj bi se zgodilo šele ob nakupu junijske mesečne vozovnice.

Študenti so ogorčeni

Na Študentski organizaciji Slovenije so zaradi poznega vračila ogorčeni: "Takrat se za veliko študentov že začne izpitno obdobje, za dijake 4. letnika pa se pouk že konča, zato verjetno ne bodo kupovali mesečne vozovnice." Menijo, da je tako pozno povračilo nesmiselno, še posebno ker naj bi jim MzIP kompenzacijo obljubilo že za februar. Kako naj bi natančno potekala kompenzacija, na MzIP še proučujejo.

40 tisoč vozovnic manj

Visoke cene vozovnic so očitno vplivale tudi na njihovo prodajo. Če so jih decembra prodali 103.328, so jih do 4. januarja skoraj polovico manj, le 59.364. Njihova cena je bila različna, nekatere vozovnice so bile enkrat dražje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.