Slovenija
16 ogledov

Denar nazaj šele junija

Urbana Boštjan Tacol
Vozovnice. Študenti so jih preplačali, a kompenzacija bo pozna

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor (MzIP) obljubljajo, da bodo cene subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente februarja spet iste kot pred januarsko podražitvijo; podražili so jih zaradi napovedanega referenduma o izvrševanju proračuna. Ker menijo, da študenti po umiku zahteve za referendum upravičeno pričakujejo iste cene, hkrati obljubljajo, da jim bodo preplačilo vrnili. A to naj bi se zgodilo šele ob nakupu junijske mesečne vozovnice.

Študenti so ogorčeni

Na Študentski organizaciji Slovenije so zaradi poznega vračila ogorčeni: "Takrat se za veliko študentov že začne izpitno obdobje, za dijake 4. letnika pa se pouk že konča, zato verjetno ne bodo kupovali mesečne vozovnice." Menijo, da je tako pozno povračilo nesmiselno, še posebno ker naj bi jim MzIP kompenzacijo obljubilo že za februar. Kako naj bi natančno potekala kompenzacija, na MzIP še proučujejo.

40 tisoč vozovnic manj

Visoke cene vozovnic so očitno vplivale tudi na njihovo prodajo. Če so jih decembra prodali 103.328, so jih do 4. januarja skoraj polovico manj, le 59.364. Njihova cena je bila različna, nekatere vozovnice so bile enkrat dražje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.