Denar za kolajne bodo napraskali

Foto: sport 19.02.14. Gold medallist Slovenia's Tina Maze celebrates during the victor
Foto: sport 19.02.14. Gold medallist Slovenia's Tina Maze celebrates during the victor
Nagrade kot predlani.
Oglej si celoten članek

Sklepe o denarnih nagradah za odličja slovenskih športnikov na olimpijskih igrah v Sočiju bo minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo podpisal danes.

Na ministrstvu zato včeraj niso želeli razkriti, koliko bo znašala denarna nagrada za osvojena zlata, srebrna in bronasta odličja. Zagotovili so, da bodo vsa odličja enake žlahtnosti vredna enako. Po igrah v Londonu leta 2012 je država zlato nagradila s 24.000, srebro s 15.000 in bron z 9.500 evri. Nagrade niso obdavčene. Letos naj bi bile nagrade podobne, kolikšne bodo točno, pa bodo razkrili danes. Skupnega zneska nagrad navzgor niso omejili.

Dve kolajni, ena nagrada

Obdavčene pa so denarne nagrade, ki jih bo športnikom namenil Olimpijski komite Slovenije (OKS), saj jih bodo morali športniki vpisati v svoje davčne napovedi. Tiskovni predstavnik OKS Brane Dmitrović je povedal, da vsakega prejemnika odličja nagradijo le enkrat, in sicer za najboljši dosežek, razen če bi se izvršni odbor OKS odločil drugače. Za zlato so obljubili 20.000, za srebro 17.500 in za bron 15.000 evrov. Njihov skupni sklad za nagrade je 150.000 evrov, če bi morali nagraditi več športnikov, pa bi ali znižali posamezne nagrade ali pa poskušali zbrati dodatna sredstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 21:30 23. Februar 2014.

    Draga Kristina, če so naj športniki nagrajeni (z denarjem) za garanje in odrekanja, potem se pa godi zelo velika krivica …

  • 21:21 23. Februar 2014.

    Boštjan, vso pravico bi se imela tako odločit. Špotnike do uspehov ne žene denar, no vsaj naj jih ne bi....

  • 13:06 20. Februar 2014.

    Zanimivo tole glede nagrad. Kaj pa če bi Tina Maze po prvi medalji se odloča da ne bo več nastopala …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.