Denarja za doktorske letos zmanjkalo

Foto: TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic
Foto: TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic
Doktorji. Doseženo zahtevano število točk še ne pomeni, da bo študent tudi sofinanciran.
Oglej si celoten članek

Univerza. V zadnjem razpisu Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija, ki zadeva generacijo doktorskih študentov, vpisanih jeseni 2012, ni dovolj razpoložljivih sredstev za sofinanciranje vseh, ki so dosegli potrebno število točk, so nam sporočili z Univerze v Ljubljani. Prijavitelji na razpisu lahko kandidirajo za celotno šolnino ali sofinanciranje dela šolnine (največ polovico).

Nekateri na čakalnem seznamu

V prejšnjih razpisih so sredstva pridobili vsi študenti na tretji bolonjski stopnji, ki so dosegli potrebno število točk. Tokrat, kot smo že poročali, so zadnji kandidati šele včeraj prejeli obvestila v zvezi z rezultati razpisa, med njimi pa so tudi takšni, ki so prejeli le informacijo o tem, da so uvrščeni na čakalni seznam. Z vprašanji, kdaj bodo sredstva podeljena in kaj pomeni uvrstitev na čakalni seznam, smo se obrnili tudi na univerzo, a odgovore še pričakujemo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • d
    11:18 14. Junij 2013.

    A sploh rabimo doktorje znanosti in ves ostal visokoizobražen kader ? Saj tako ali tako ni delovnih mest za visokoizobražene. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.