Slovenija
19 ogledov

Denarja za doktorske letos zmanjkalo

TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic TZljubljana 08.09.07 univerza v Ljubljani, stara ljubljana, foto Dejan Mijovic
Doktorji. Doseženo zahtevano število točk še ne pomeni, da bo študent tudi sofinanciran.

Univerza. V zadnjem razpisu Inovativna shema za sofinanciranje doktorskega študija, ki zadeva generacijo doktorskih študentov, vpisanih jeseni 2012, ni dovolj razpoložljivih sredstev za sofinanciranje vseh, ki so dosegli potrebno število točk, so nam sporočili z Univerze v Ljubljani. Prijavitelji na razpisu lahko kandidirajo za celotno šolnino ali sofinanciranje dela šolnine (največ polovico).

Nekateri na čakalnem seznamu

V prejšnjih razpisih so sredstva pridobili vsi študenti na tretji bolonjski stopnji, ki so dosegli potrebno število točk. Tokrat, kot smo že poročali, so zadnji kandidati šele včeraj prejeli obvestila v zvezi z rezultati razpisa, med njimi pa so tudi takšni, ki so prejeli le informacijo o tem, da so uvrščeni na čakalni seznam. Z vprašanji, kdaj bodo sredstva podeljena in kaj pomeni uvrstitev na čakalni seznam, smo se obrnili tudi na univerzo, a odgovore še pričakujemo.

Komentarjev 1
  • d 11:18 14.junij 2013.

    A sploh rabimo doktorje znanosti in ves ostal visokoizobražen kader ? Saj tako ali tako ni delovnih mest za visokoizobražene. Država se gre neko sofinanciranje in namenja za izobraževanje miljone, potem pa letijo možgani v tujino - hvala bogu, ker ...prikaži več tukaj itak služb ni. Ampak logike ni pa nobene.