Desetim je prekipelo

Foto: Žurnal24 Redarji vodstvu očitajo tudi mobing, da jih šikanirajo zaradi izkoriščanja bolni
Mestno redarstvo. Deset jih je dalo odpoved zaradi nemogočih pogojev, pravijo redarji.
Oglej si celoten članek
13 redarjev so v zadnjih dveh letih zaposlili na MOL, a jih je v enakem času tudi deset odšlo.

“V mestnem redarstvu vladajo nemogoči pogoji za delo,” so v pismu, ki so nam ga poslali, zapisali ljubljanski redarji. “Nezadovoljstvo, ki prevladuje med redarji, dokazuje dejstvo, da so v dveh letih zaposlili 15 novih redarjev, a jih je deset dalo odpoved,” so napisali.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so potrdili, da je v zadnjih dveh letih odšlo deset redarjev, od tega je eden odšel v istem letu, ko se je zaposlil na mestnem redarstvu MOL, štirje so bili zaposleni eno leto, dva pa dve leti. Dodali so, da so v zadnjih dveh letih zaposlili 13 novih 
redarjev.

Ukazi brez osnove
Redarji vodstvu očitajo tudi, da morajo izvajati naloge, za katere nimajo pooblastil: “Na ukaz smo morali pregledovati, ali imajo taksiji vinjete, čeprav nimamo teh pristojnosti.” Andrej Orač, vodja mestnega redarstva, je na to odgovoril, da imajo redarji “pristojnost za ukrepanje v skladu z odlokom o avtotaksi prevozih”. Vendar v tem odloku ni nikjer zapisano, da lahko redarji kaznujejo taksiste, če nimajo vinjete.

Redarji tudi pravijo, da včasih delajo 24 ur skupaj, vendar jim dodatka za to ne izplačajo. Dodajajo, da se urnik vsak dan spreminja in da ne vedo niti, kako bodo delali naslednji dan. Orač je na to odgovoril, da je razpored dela na oglasni deski praviloma objavljen najmanj osem dni vnaprej, če pa se zgodi sprememba zaradi na primer bolniškega dopusta, ga pisno ali ustno spremeni. Dodal je, da redarjem izplačujejo dodatke za delo prek polnega delovnega časa.

Vodji redarstva podrejeni očitajo tudi, da na službenem parkirišču parkira na prostoru za invalide, a ima Orač za to veljavno parkirno karto, ki mu jo je izdala upravna enota.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.