Slovenija
40 ogledov

Desetim je prekipelo

Redarji vodstvu očitajo tudi mobing, da jih šikanirajo zaradi izkoriščanja bolni Žurnal24 main
Mestno redarstvo. Deset jih je dalo odpoved zaradi nemogočih pogojev, pravijo redarji.
13 redarjev so v zadnjih dveh letih zaposlili na MOL, a jih je v enakem času tudi deset odšlo.

“V mestnem redarstvu vladajo nemogoči pogoji za delo,” so v pismu, ki so nam ga poslali, zapisali ljubljanski redarji. “Nezadovoljstvo, ki prevladuje med redarji, dokazuje dejstvo, da so v dveh letih zaposlili 15 novih redarjev, a jih je deset dalo odpoved,” so napisali.

Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so potrdili, da je v zadnjih dveh letih odšlo deset redarjev, od tega je eden odšel v istem letu, ko se je zaposlil na mestnem redarstvu MOL, štirje so bili zaposleni eno leto, dva pa dve leti. Dodali so, da so v zadnjih dveh letih zaposlili 13 novih 
redarjev.

Ukazi brez osnove
Redarji vodstvu očitajo tudi, da morajo izvajati naloge, za katere nimajo pooblastil: “Na ukaz smo morali pregledovati, ali imajo taksiji vinjete, čeprav nimamo teh pristojnosti.” Andrej Orač, vodja mestnega redarstva, je na to odgovoril, da imajo redarji “pristojnost za ukrepanje v skladu z odlokom o avtotaksi prevozih”. Vendar v tem odloku ni nikjer zapisano, da lahko redarji kaznujejo taksiste, če nimajo vinjete.

Redarji tudi pravijo, da včasih delajo 24 ur skupaj, vendar jim dodatka za to ne izplačajo. Dodajajo, da se urnik vsak dan spreminja in da ne vedo niti, kako bodo delali naslednji dan. Orač je na to odgovoril, da je razpored dela na oglasni deski praviloma objavljen najmanj osem dni vnaprej, če pa se zgodi sprememba zaradi na primer bolniškega dopusta, ga pisno ali ustno spremeni. Dodal je, da redarjem izplačujejo dodatke za delo prek polnega delovnega časa.

Vodji redarstva podrejeni očitajo tudi, da na službenem parkirišču parkira na prostoru za invalide, a ima Orač za to veljavno parkirno karto, ki mu jo je izdala upravna enota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.