DeSUS bo še v koaliciji

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič je zavrnil namige, da razmišlja o odhodu iz stranke. Njen član ostaja še naprej, stranka pa nadaljuje svoje delo v vladni koaliciji.
Oglej si celoten članek
"V koaliciji se sicer marsikaj zgodi mimo nas, vendar za zdaj obstaja upanje, da lahko v njej vendarle še kaj naredimo," je dejal Žnidaršič, s čimer se je strinjal tudi predsednik stranke Karl Erjavec.

"Sam ima sicer bolj malo upanja, ampak če bi z zakonom o varovanju pacientovih pravic uspeli ustanoviti funkcijo varuha bolnikovih pravic in če bi uspeli popraviti položaj najrevnejših, potem je vredno ostati v koaliciji," je poudaril poslanec.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec in vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič sta komentirala tudi novelo zakona o žrtvah vojnega nasilja, ki so jo pripravili v SDS, NSi in SLS.

Po Erjavčevih besedah v stranki pričakujejo, da bo predsednik vlade Janez Janša držal besedo, da se vojna zakonodaja ne bo sprejemala s preglasovanjem. Oba z Žnidaršičem sta napovedala, da bosta v primeru, da se bo to zgodilo, na organih stranke takoj sprožila razpravo o tem, ali naj stranka vztraja v koaliciji ali ne.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.