Slovenija
19 ogledov

DeSUS bo še v koaliciji

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič je zavrnil namige, da razmišlja o odhodu iz stranke. Njen član ostaja še naprej, stranka pa nadaljuje svoje delo v vladni koaliciji.
"V koaliciji se sicer marsikaj zgodi mimo nas, vendar za zdaj obstaja upanje, da lahko v njej vendarle še kaj naredimo," je dejal Žnidaršič, s čimer se je strinjal tudi predsednik stranke Karl Erjavec.

"Sam ima sicer bolj malo upanja, ampak če bi z zakonom o varovanju pacientovih pravic uspeli ustanoviti funkcijo varuha bolnikovih pravic in če bi uspeli popraviti položaj najrevnejših, potem je vredno ostati v koaliciji," je poudaril poslanec.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec in vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič sta komentirala tudi novelo zakona o žrtvah vojnega nasilja, ki so jo pripravili v SDS, NSi in SLS.

Po Erjavčevih besedah v stranki pričakujejo, da bo predsednik vlade Janez Janša držal besedo, da se vojna zakonodaja ne bo sprejemala s preglasovanjem. Oba z Žnidaršičem sta napovedala, da bosta v primeru, da se bo to zgodilo, na organih stranke takoj sprožila razpravo o tem, ali naj stranka vztraja v koaliciji ali ne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.