DeSUS: Novi pretresi v stranki

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Sestanek sveta stranke DeSUS.
Oglej si celoten članek

Na srečanju sveta stranke DuSUS je ostopil predsednik sveta Anton Urh. Za portal 24ur.com je povedal, da je bil "nekaterim trn v peti". Nekateri člani so na dnevni red seje, ki je bila sicer namenjena osnutku volilnega programa, umestili novo točko, vodenje sveta stranke. Urh je za omenjeni portal povedal, da če ne bi odstopil sam, bi ga najverjetneje razrešili. 

Urh je dodal, da je ves čas zagovarjal stališče, da je vsaka stranka močna toliko, kot ima močno poslansko skupino v parlamentu in še, da bi morala DeSUS ostati samostojna stranka in spoštovati načela, zaradi katerih je bila ustanovljena, to je varstvo upokojencev. 

Sodelovanja z drugimi strankami

Svet stranke je sicer na današnji seji sprejel sklep, da predsednika stranke Ljuba Jasniča pooblastijo za pogovore o morebitnem sodelovanju na volitvah z drugimi političnimi strankami. Največ možnosti za povezovanje Jasnič za zdaj vidi z nepovezanimi poslanci, a poudarja, da je DeSUS samostojna stranka, ki pripravlja lasten volilni program.

"Pooblastilo sem potreboval, da ne bo kakršnihkoli dvomov znotraj stranke, da delam kar koli 'na svojo roko'. Tega ne počnem, do danes sem se pogovarjal z mnogimi, vendar neuradno, zdaj pa se bom začelo pogovarjati tudi uradno," je v izjavi za medije po seji sveta stranke poudaril Jasnič.

Jasnič je ob tem še zatrdil, da je DeSUS trenutno samostojna stranka, saj še niso sklepali nikakršnih povezav, za zdaj pa je po njegovih besedah stališče izvršnega odbora, da bo stranka na volitvah nastopila samostojno, pripravili bodo tudi lasten program. Jasnič sicer ocenjuje, da se stranka glede na članstvo trenutno uvršča nekoliko "levo od sredine".    

Slovenija Poslanec stranki povzroča hude težave Slovenija Jasnič: V tem primeru bom odstopil

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:21 2. December 2021.

    Jasniča na štik za perilo, z dvema lesenima klinčkoma obesit za prašnika, do totalne izsušitve na dvorišču Marka Bandellia

  • 18:07 2. December 2021.

    DESUS, nikoli več v parlamentu! Namesto da bi se borili za upokojence, so se za svoje interese. Tako kot prodani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.