Slovenija
4001 ogledov

Poslanec stranki povzroča hude težave

Robert Polnar, predsednik odbora za finance slika zaslona
Poslanec Robert Polnar, ki podpira vlado Janeza Janše, glasuje v imenu stranke iz katere so ga izključili.

Iz vodstva stranke DeSUS sporočajo, da se odločno ograjujejo od delovanja in glasovanja poslanca Roberta Polnarja. Pozivajo ga, naj preneha nastopati v imenu stranke, ki ji, kot so zapisali, škodi.

Pred letom dni izključen, ostaja v poslanski skupini

"Poslanec Robert Polnar v Državnem zboru redno glasuje v imenu stranke DeSUS, katere član ni že skoraj leto dni, " opozarjajo v DeSUSu. Občinski odbor Šentjur je Polnarja konec lanskega leta izključil iz stranke, stranka DeSUS se mu je zato odrekla. Polnar je sicer ostal član poslanske skupine DeSUS, saj mu zakon omogoča, da se lahko, kot vsak samostojni poslanec priključi katerikoli poslanski skupini.

Glasuje v nasprotju z odločitvami stranke

"Ne glede na to, da poslanec Polnar že skoraj leto dni nima več nobene pravice nastopati v imenu stranke DeSUS, Polnar v Državnem zboru kot član poslanske skupine DeSUS glasuje proti interesom stranke in strankih odborov. Zadnji tak primer je podpora referendumu o ustanovitvi nove občine Golnik, čemur je mestni odbor DeSUS Kranj nasprotoval," sporočajo s stranke. Kot je znano, Polnar podpira aktualno vlado, medtem, ko je stranka DeSUS odločila, da vlade Janeza Janše ne bo več podpirala. 

 

 

Komentarjev 3
  • marko345 13:54 17.november 2021.

    Za pravnike : kako lahko poslanec glasuje v imenu stranke, če ni njen član. Po mojem vedenju nima pravice glasivati v imenu szranke, kateri ni član, glasuje lahko samo kot nepovezan poslanec.

  • Dusan12 13:40 17.november 2021.

    Stranka upokojencev, stranka priviligiranih starih prdcev, pa nehajmo s takimi nebulozami, a ni že Korelček dovolj zjebal narod,

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:35 17.november 2021.

    Ne razumem kako v ureditvi, ki se ima za demokratično, ni vzvoda s katerim bi stranka lahko svojega poslanca tudi menjala, če je takšna volja članov stranke..Tako pa idiot leporeči in palamudi za naš denar, ki mu ga daje JJ ...prikaži večJ za njegova glasovanja...Butale...