Digi TV: pomagali bodo tudi gasilci

Foto: Žurnal24 Če ne boste znali priklopiti digitalnega sprejemnika, se lahko obrnete tudi na p
Še slaba dva tedna nas loči do izklopa večine analognih televizijskih oddajnikov in prehoda na digitalno televizijo. Pri namestitvi potrebne opreme bodo pomagali tudi gasilci.
Oglej si celoten članek

Predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren je za zurnal24.si dejal, da jih je v zvezi s prehodom na digitalno televizijo k sodelovanju povabilo ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Po Korenovih besedah bodo tako prebivalcem priskočili na pomoč, če ti ne bodo znali priklopiti digitalnega sprejemnika ali pa bodo imeli kakšna druga vprašanja v zvezi s prehodom na digitalno televizijo.

Pri pomoči bodo tako sodelovali prostovoljni gasilci po vsej Sloveniji. Njihove pomoči pa bodo najbolj veseli predvsem tisti na podeželju in v manjših krajih po državi.

"Mi smo poslali našim organizacijam in zvezam to pismo, v katerem prosimo, da v okviru možnosti tudi pomagajo, če bo potrebno," je razložil Koren. "Imamo pa v svojih vrstah zagotovo skoraj v vsakem društvu fanta ali dekle, ki se na te stvari spozna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.