Slovenija
30 ogledov

Digi TV: pomagali bodo tudi gasilci

Če ne boste znali priklopiti digitalnega sprejemnika, se lahko obrnete tudi na p Žurnal24 main
Še slaba dva tedna nas loči do izklopa večine analognih televizijskih oddajnikov in prehoda na digitalno televizijo. Pri namestitvi potrebne opreme bodo pomagali tudi gasilci.

Predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren je za zurnal24.si dejal, da jih je v zvezi s prehodom na digitalno televizijo k sodelovanju povabilo ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Po Korenovih besedah bodo tako prebivalcem priskočili na pomoč, če ti ne bodo znali priklopiti digitalnega sprejemnika ali pa bodo imeli kakšna druga vprašanja v zvezi s prehodom na digitalno televizijo.

Pri pomoči bodo tako sodelovali prostovoljni gasilci po vsej Sloveniji. Njihove pomoči pa bodo najbolj veseli predvsem tisti na podeželju in v manjših krajih po državi.

"Mi smo poslali našim organizacijam in zvezam to pismo, v katerem prosimo, da v okviru možnosti tudi pomagajo, če bo potrebno," je razložil Koren. "Imamo pa v svojih vrstah zagotovo skoraj v vsakem društvu fanta ali dekle, ki se na te stvari spozna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.