Dijaki na fakultete po informacije

Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan Foto: Benjamin Kovač Informativni dan
Na fakultetah in srednjih šolah se danes začenjajo informativni dnevi, na katerih se bodo dijaki in učenci pozanimali o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Študentske in dijaška organizacija tudi tokrat pripravljajo številne aktivnosti.
Oglej si celoten članek

Prva predstavitvena predavanja študijskih programov se bodo na večini fakultet začela že ob 10. uri, popoldne pa ob 15. uri. Prav tako že dopoldne bodo svoje prihodnjim dijakom predstavile srednje šole.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva vse dijake k obisku informativnih dni, kot tudi k pridobivanju čim več informacij o želenem študiju in predvsem po različnih virih. Določeni predstavljeni "podatki", ki jih v ta namen pripravijo visokošolski zavodi, so po mnenju ŠOS velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je tudi letos izdala brošuro Informativni dnevi 2012, v kateri so koristne informacije o visokošolskih zavodih v Ljubljani in opisi poti do njih, vozni redi avtobusov in vlakov ter kontaktne številke. Dijake in dijakinje pa bodo na info točkah na glavni železniški postaji in pri blagajnah na glavni avtobusni postaji pričakali ŠOU informatorji.

Tudi v Mariboru in na Obali bodo poskrbeli, da bodo dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju, prav tako pa jih bodo predstavniki študentskih organizacij usmerjali pri iskanju želenih fakultet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.