Slovenija
5 ogledov

Dijaki na fakultete po informacije

Informativni dan
1/11
Dejan Mijović
Na fakultetah in srednjih šolah se danes začenjajo informativni dnevi, na katerih se bodo dijaki in učenci pozanimali o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Študentske in dijaška organizacija tudi tokrat pripravljajo številne aktivnosti.

Prva predstavitvena predavanja študijskih programov se bodo na večini fakultet začela že ob 10. uri, popoldne pa ob 15. uri. Prav tako že dopoldne bodo svoje prihodnjim dijakom predstavile srednje šole.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva vse dijake k obisku informativnih dni, kot tudi k pridobivanju čim več informacij o želenem študiju in predvsem po različnih virih. Določeni predstavljeni "podatki", ki jih v ta namen pripravijo visokošolski zavodi, so po mnenju ŠOS velikokrat pomanjkljivi ali celo zavajajoči.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je tudi letos izdala brošuro Informativni dnevi 2012, v kateri so koristne informacije o visokošolskih zavodih v Ljubljani in opisi poti do njih, vozni redi avtobusov in vlakov ter kontaktne številke. Dijake in dijakinje pa bodo na info točkah na glavni železniški postaji in pri blagajnah na glavni avtobusni postaji pričakali ŠOU informatorji.

Tudi v Mariboru in na Obali bodo poskrbeli, da bodo dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju, prav tako pa jih bodo predstavniki študentskih organizacij usmerjali pri iskanju želenih fakultet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.