Dimnikarstvo pod lupo kriminalistov?

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Sum. Kriminalisti naj bi preiskovali Dimnikarstvo Dovrtel. Policija molči, v podjetju o tem ne vedo nič.
Oglej si celoten članek

Neuradno smo izvedeli, da naj bi kriminalisti v zvezi z domnevno nepooblaščenim izvajanjem pregledov v nekaterih stanovanjih v Tržiču preverjali Dimnikarstvo Dovrtel; o dimnikarskem podjetju naj bi poizvedovali tudi pri občanih.

Pri Dovrtelu presenečeni

V podjetju, kot so povedali, niso seznanjeni z nobeno preiskavo o tej zadevi, prav tako ne z domnevnim nepooblaščenim izvajanjem pregledov. “V Tržiču opravljamo storitve v skladu s koncesijo in predpisi,” je dejal Simon Dovrtel. Na policiji preiskave ne morejo komentirati, saj bi lahko “potrjevanje ali zanikanje določenih aktivnosti v predkazenskih postopkih ogrozilo nadaljnje aktivnosti kriminalistov in ne nazadnje sam kazenski postopek na sodišču”, je odgovoril Leon Keder, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj.

“Stvar v rokah tožilstva”

Neuradne informacije pa niso presenetile Toneta Kristana iz civilne iniciative Dimnik. “Zadevo poznam. Tudi sami smo podali tri prijave, vendar več ne morem komentirati, ker je stvar v rokah tožilstva in organov pregona,” je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.