Slovenija
131 ogledov

Dimnikarstvo pod lupo kriminalistov?

Simon Dovrtel Iztok Golob
Sum. Kriminalisti naj bi preiskovali Dimnikarstvo Dovrtel. Policija molči, v podjetju o tem ne vedo nič.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi kriminalisti v zvezi z domnevno nepooblaščenim izvajanjem pregledov v nekaterih stanovanjih v Tržiču preverjali Dimnikarstvo Dovrtel; o dimnikarskem podjetju naj bi poizvedovali tudi pri občanih.

Pri Dovrtelu presenečeni

V podjetju, kot so povedali, niso seznanjeni z nobeno preiskavo o tej zadevi, prav tako ne z domnevnim nepooblaščenim izvajanjem pregledov. “V Tržiču opravljamo storitve v skladu s koncesijo in predpisi,” je dejal Simon Dovrtel. Na policiji preiskave ne morejo komentirati, saj bi lahko “potrjevanje ali zanikanje določenih aktivnosti v predkazenskih postopkih ogrozilo nadaljnje aktivnosti kriminalistov in ne nazadnje sam kazenski postopek na sodišču”, je odgovoril Leon Keder, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj.

“Stvar v rokah tožilstva”

Neuradne informacije pa niso presenetile Toneta Kristana iz civilne iniciative Dimnik. “Zadevo poznam. Tudi sami smo podali tri prijave, vendar več ne morem komentirati, ker je stvar v rokah tožilstva in organov pregona,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.