"Dirke" na pokopališču

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kolesarji. Vožnjo prepoveduje znak, a podlage za kaznovanje ni.
Oglej si celoten članek

"Čeprav je na obeh vhodih prometni znak, ki prepoveduje vožnjo s kolesom, motornim kolesom in sprehajanje psa, se skozi mestno pokopališče neprestano vozijo kolesarji. Nobenega spoštovanja ni do umrlih, saj mladi in stari kar dirkajo skozi. Kje so redarji?" je zapisal uporabnik portala KrPovej, ki je namenjen pobudam občanov v Mestni občini Kranj (MOK).

Z Medobčinskega inšpektorata Kranj odgovarjajo: "Inšpektorat bo v okviru rednega nadzora opravil tudi nadzor nad kolesarji, ki vozijo skozi pokopališče."

Kaznovati (še) ne morejo

Odlok, ki prepoveduje vožnjo skozi pokopališče, je iz leta 1986 in ni usklajen z zakonom o prekrških; ne po najmanjši dovoljeni višini globe ne po globi, ki se lahko izreče le v določenem znesku, so nam sporočili z MOK. Občinski urad bo zato pripravil nov odlok, redarji pa bodo kolesarje kljub temu opozarjali, saj je na vhodih obvestilni znak o prepovedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:43 31. Maj 2013.

    Ni treba kaznovati. Policija naj samo popiše in ugotovi stanje , potem pa MOK proti takim sproži tožbo za motenje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.