Slovenija
13 ogledov

"Dirke" na pokopališču

Kolesar Shutterstock
Kolesarji. Vožnjo prepoveduje znak, a podlage za kaznovanje ni.

"Čeprav je na obeh vhodih prometni znak, ki prepoveduje vožnjo s kolesom, motornim kolesom in sprehajanje psa, se skozi mestno pokopališče neprestano vozijo kolesarji. Nobenega spoštovanja ni do umrlih, saj mladi in stari kar dirkajo skozi. Kje so redarji?" je zapisal uporabnik portala KrPovej, ki je namenjen pobudam občanov v Mestni občini Kranj (MOK).

Z Medobčinskega inšpektorata Kranj odgovarjajo: "Inšpektorat bo v okviru rednega nadzora opravil tudi nadzor nad kolesarji, ki vozijo skozi pokopališče."

Kaznovati (še) ne morejo

Odlok, ki prepoveduje vožnjo skozi pokopališče, je iz leta 1986 in ni usklajen z zakonom o prekrških; ne po najmanjši dovoljeni višini globe ne po globi, ki se lahko izreče le v določenem znesku, so nam sporočili z MOK. Občinski urad bo zato pripravil nov odlok, redarji pa bodo kolesarje kljub temu opozarjali, saj je na vhodih obvestilni znak o prepovedi.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:43 31.maj 2013.

    Ni treba kaznovati. Policija naj samo popiše in ugotovi stanje , potem pa MOK proti takim sproži tožbo za motenje posesti, nepravilne uporabe javnih površin , za vožnjo po njihovi lastnini , čeprav je jasen prometni znak, ki to prepoveduje. ...prikaži več z možnostjo trenutne poravnave v višini 500 € . Teh možnih 500 € stroškov , ne kazni , bo Gorenenjce tako šokiral , da si lahko obetate povečan promet , ne v dolžino in širino , ampak v globino!