Dišalo po Bosni

Foto: Žurnal24 Zelo veliko zanimanja je vzbudila kuharska delavnica priprave pravega bosanskega
Festival. Bosanske jedi in slaščice marsikaterega obiskovalca navdušile.
Oglej si celoten članek

“Namen tega festivala je, da se širša javnost spozna z bosansko kulturo in kulinariko,” je ob sobotnem festivalu bosanske kulture in kulinarike v koprski Taverni dejala Edita Svraka, predsednica Ženskega združenja Bedem, ki deluje v sklopu koprskega odbora islamske skupnosti.

Obiskovalci so pokušali tradicionalne bosanske jedi; tarhano (juha), sogan dolmo (polnjena čebula), razne pite (s krompirjem, mesom in sirom) ter seveda bosanske čevapčiče. Mogoče je bilo pokusiti številne sladice, med katerimi pa je najbolj znana baklava. Velik obisk je doživela tudi kuharska delavnica, kjer je izkušena kuharica pokazala, kako se zamesi testo in pripravi pravi bosanski burek. Kot je zaupala občinstvu, so za pripravo testa potrebni le moka, sol in voda, za nadev pa se lahko uporabi mleto meso, sir, špinača ali krompir. Dogajanje je s plesom in glasbo popestrilo društvo Behar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.