Slovenija
67 ogledov

Dišalo po Bosni

Zelo veliko zanimanja je vzbudila kuharska delavnica priprave pravega bosanskega Žurnal24 main
Festival. Bosanske jedi in slaščice marsikaterega obiskovalca navdušile.

“Namen tega festivala je, da se širša javnost spozna z bosansko kulturo in kulinariko,” je ob sobotnem festivalu bosanske kulture in kulinarike v koprski Taverni dejala Edita Svraka, predsednica Ženskega združenja Bedem, ki deluje v sklopu koprskega odbora islamske skupnosti.

Obiskovalci so pokušali tradicionalne bosanske jedi; tarhano (juha), sogan dolmo (polnjena čebula), razne pite (s krompirjem, mesom in sirom) ter seveda bosanske čevapčiče. Mogoče je bilo pokusiti številne sladice, med katerimi pa je najbolj znana baklava. Velik obisk je doživela tudi kuharska delavnica, kjer je izkušena kuharica pokazala, kako se zamesi testo in pripravi pravi bosanski burek. Kot je zaupala občinstvu, so za pripravo testa potrebni le moka, sol in voda, za nadev pa se lahko uporabi mleto meso, sir, špinača ali krompir. Dogajanje je s plesom in glasbo popestrilo društvo Behar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.