DL zapuščajo člani

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Eden izmed ustanovnih članov Državljanske liste in član sveta občinskega odbora stranke je prepričan, da bodo DL slej ali prej "račun izdali volilci".
Oglej si celoten članek

"Državljanska lista je zavrgla svoje liberalne korenine in pristala na oportunistično in brezglavo politiko, ki je naš slogan "ne levo ne desno, modro naprej" sprevrgla v "ne levo ne desno, naravnost do korita," je v odstopni izjavi zapisal Rok Novak, eden izmed ustanovnih članov Virantove stranke in član sveta občinskega odbora DL Celje.

Popljuvani zaradi opozarjanja

Zapisal je, da se je za odstop odločil, ker so "tisti, ki so zgrešeno smer predsednika stranke in njegovih karierističnih oprod poskušali popraviti, bili večkrat popljuvani, nekateri so nas celo naganjali." 

Kljub temu so po njegovih besedah vztrajali in v stranki poskušali uveljaviti glas razuma do prejšnjega tedna, ko je stranko zapustil Janez Šuštaršič. "Na koncu se nismo razdelili le na liberalce in rentnike. Razdelili smo se na tiste, ki razumemo in slišimo, ko nam ljudje povedo, da je nekaj narobe, in na tiste, ki za to samovšečno ostanejo gluhi." Prepričan je, da bodo temu, kar je ostalo od stranke, izdali račun tudi volilci. 

Sporni ostajajo

Novak je v pogovoru za Slovenske novice izpostavil nekaj težav, s katerimi so se srečevali v DL. Problematično se mu zdi, da je črnograditelj Igor Maher še vedno član sveta stranke. Prav tako je članica sveta stranke tudi Tatjana Grahovac, ki je osumljena odtujitve sredstev v vrtcu, kjer je bila zaposlena. Čeprav je Janko Jenko odstopil kot izvršni direktor stranke, je še vedno ostal ključen mož, saj naj bi tako v njej skupaj z Janijem Torošem in Igorjem Maherjem vodil kadrovsko komisijo.

Virant odstopov ne komentira

Predsednik stranke Gregor Virant je na današnji tiskovni konferenci na kateri je bilo govora o izbrisanih dejal, da vsakega odstopa ne bo komenatiral. "Vsakega pristopa in izstopa ne bom komentiral, to je nesmiselno. Me zanima, če vse stranke sprašujete za vsakega člana, ki jih zapusti za komentar."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:24 27. Maj 2013.

    Gospod minister Virant, čas je, da razmislite o besedah Erjavca:<br />"enega Gregorja smo vidli kako je končau, bomi vidli, kaj …

  • 22:28 27. Maj 2013.

    V PRIMERU VOLITEV, TA STRANKA NEBI PRIŠLA V PARLAMENT!!!!!

  • 17:17 27. Maj 2013.

    Tkole bom povedu nje, tisti, ki pozna žlahtnika moje žene nje, prašičjeglavega PreViranta nje, točno ve, de je to egoistična …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.