Do jeseni vsi v vrtcu

Foto: Žurnal24 Takole sta si po podpisu pogodbe za rekonstrukcijo objekta za vrtec Novo Celje s
Nove igralnice. Uredili jih bodo v objektu Novo Celje. Nekoč znano zbirališče zasvojencev bo varovano.
Oglej si celoten članek

Žalec. “Prostorska stiska v naših vrtcih je velika, kar je po svoje dobro, saj to pomeni, da se rojeva vedno več otrok. Mi pa moramo zanje kot občina zagotoviti dovolj prostora,” je Janko Kos, žalski župan, dejal ob podpisu pogodbe za rekonstrukcijo objekta za vrtec Novo Celje. Gradbena dela so zaupali celjskemu podjetju Remont, ki bo dela začelo takoj in jih končalo v treh mesecih.

Poostrili bodo nadzor
“Prepričani smo, da bomo lahko vse malčke v vrtec namestili že septembra,” meni Kos. Kot je povedal, jih bo investicija stala slabih 415 tisoč evrov. “Trenutno je v vrtec vključenih 863 otrok, v osnovno šolo jih bo odšlo 177, novih vlog pa imamo 268,” je dejala Natalija Starič Žikič, ravnateljica žalskih vrtcev, in pristavila, da bodo dodatne prostore uredili še v osnovnih šolah Griže, Šempeter in Trje. Nekatere pa skrbi to, da so se v okolici objekta Novo Celje nekoč zbirali zasvojenci s prepovedanimi drogami. “Zdaj se ne več,” je zagotovil Kos. Kljub vsemu pa bodo, kot je dodal, poostrili varovanje in nadzor v okolici, kjer bo vrtec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.