Slovenija
13 ogledov

Do jeseni vsi v vrtcu

Takole sta si po podpisu pogodbe za rekonstrukcijo objekta za vrtec Novo Celje s Žurnal24 main
Nove igralnice. Uredili jih bodo v objektu Novo Celje. Nekoč znano zbirališče zasvojencev bo varovano.

Žalec. “Prostorska stiska v naših vrtcih je velika, kar je po svoje dobro, saj to pomeni, da se rojeva vedno več otrok. Mi pa moramo zanje kot občina zagotoviti dovolj prostora,” je Janko Kos, žalski župan, dejal ob podpisu pogodbe za rekonstrukcijo objekta za vrtec Novo Celje. Gradbena dela so zaupali celjskemu podjetju Remont, ki bo dela začelo takoj in jih končalo v treh mesecih.

Poostrili bodo nadzor
“Prepričani smo, da bomo lahko vse malčke v vrtec namestili že septembra,” meni Kos. Kot je povedal, jih bo investicija stala slabih 415 tisoč evrov. “Trenutno je v vrtec vključenih 863 otrok, v osnovno šolo jih bo odšlo 177, novih vlog pa imamo 268,” je dejala Natalija Starič Žikič, ravnateljica žalskih vrtcev, in pristavila, da bodo dodatne prostore uredili še v osnovnih šolah Griže, Šempeter in Trje. Nekatere pa skrbi to, da so se v okolici objekta Novo Celje nekoč zbirali zasvojenci s prepovedanimi drogami. “Zdaj se ne več,” je zagotovil Kos. Kljub vsemu pa bodo, kot je dodal, poostrili varovanje in nadzor v okolici, kjer bo vrtec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.