Do kdaj zastoji?

Foto: Žurnal24 Dela na viaduktu, ki se bo navezal na nekdanjo hitro cesto, stojijo, zato ni pre
Mirnska navezava. Gradbišče že en mesec stoji. Dars bo izbral novega izvajalca del.
Oglej si celoten članek

“Dars se pripravlja na prekinitev oziroma odstop od pogodbe, za kar Inženir DDC SI pripravlja presek fizičnega in finančnega stanja. Posledično pa bo po prekinitvi pogodbe s sedanjim izvajalcem pripravljena oddaja nedokončanih del novemu izvajalcu,” so povedali na direktoratu za ceste pri prometnem ministrstvu.

Konec marca so namreč zaradi stečaja CPM in uvedbe prisilne poravnave SCT ustavili dela na navezavi na Mirnsko dolino v sklopu izgradnje avtoceste mimo Trebnjega.

Na Darsu smo vprašali, ali so že odstopili od pogodbe z SCT in kdaj naj bi objavili razpis za izbiro novega izvajalca del, a odgovora do zaključka redakcije nismo dobili.

Kazalo je drugače
Še sredi marca so na Darsu menili, da bo SCT zmogel dokončati objekt v pogodbenem roku, to je do 30. junija, zato pogodbe z njim niso nameravali prekiniti.

“V sistemu javnega naročanja ni tako preprosto prekiniti pogodbenega razmerja, ker je treba znova iti v javni razpis, kar pa bi se lahko zavleklo tudi za eno leto,”
je takrat pojasnil Alojz Ratajc, član uprave Darsa.

Zastoji in kolone
Nad vnovičnim zastojem del, ki vključujejo izgradnjo viadukta Trebnje in krožišča pri Mercatorjevem centru, niso navdušeni v Trebnjem.

“V delu Trebnjega, kjer izvajajo gradbena dela, so pogosti prometni zastoji in dolge kolone pred semaforjem proti Mirnski dolini. Zato vozniki, med njimi tudi vozniki težkih tovornjakov, iščejo bližnjice po vzporednih ulicah v mestu,”
je izpostavil trebanjski podžupan Marjan Pavlin, ki sicer na nastalo problematiko opozarja že dlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.